Ο λόγος για μέρη που έχουν μείνει ίδια από την αρχή του χρόνου, διατηρώντας την παρθένα ομορφιά τους. Ας δούμε 10 από αυτά…

 

Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (1)
Η λίμνη του δάσους, Ρωσία
Η ακριβής τοποθεσία αυτής της μυστηριώδους λίμνης παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με κάποιους, βρίσκεται στην περιοχή Tyumen της Ρωσίας. Πως δημιουργήθηκε βαθιά μέσα σε ένα πυκνό δάσος; Κανείς δεν γνωρίζει…
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (2)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (3)
Tepui, Βενεζουέλα
Η λέξη «Tepui» σημαίνει «σπίτι των θεών» στην γλώσσα των ιθαγενών της περιοχής Gran Sabana όπου βρίσκονται αυτές οι εκπληκτικές φυσικές δομές που προκαλούν δέος.
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (4)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (5)
Καταρράκτες Honokohau, Μάουι, Χαβάη
Αυτό το απομακρυσμένο μέρος είναι πραγματικά καταπράσινο. Μια απλή ματιά αρκεί για να σου δώσει την αίσθηση της ιδιαίτερης ομορφιάς, της μεγαλοπρέπειας και του μυστηρίου του φυσικού κόσμου.

Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (6)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (7)
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου
Αυτό το απίστευτο, απέραντο δάσος απλώνεται σε εννέα διαφορετικές χώρες της Νότιας Αμερικής: την Βραζιλία, το Περού, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό, τη Βολιβία, τη Γουιάνα, το Σουρινάμ και την Γαλλική Γουιάνα. Είναι τόσο τεράστιο που η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ελπίζει πως θα το εξερευνήσει ολόκληρο, ή ότι θα μάθει όλα όσα κρύβονται μέσα του.
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (8)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (9)
Γανγκάρ Πουενσούμ, Μπουτάν
Το Gangkhar Puensum βρίσκεται στα σύνορα του Μπουτάν με το Θιβέτ και είναι το υψηλότερο απάτητο βουνό στον κόσμο, με υψόμετρο 7570 μέτρων
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (10)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (11)
Tsingy de Bemaraha, το «πέτρινο δάσος» της Μαδαγασκάρης
Μουσώνες, άνεμοι και πλημμύρες σμίλευσαν αυτά τα εντυπωσιακά βράχια με σπηλιές και φαράγγια να σχηματίζονται από κάτω τους.
Αυτές οι βραχώδεις προεξοχές και τα φαράγγια σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενός εκατομμυρίου ετών, καθώς οι βροχές των μουσώνων, οι άνεμοι και οι πλημμύρες σμίλευσαν τον ασβεστόλιθο δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο που όμοιο του δεν θα βρείτε.
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (12)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (13)
Νήσοι Κεργκελέν
Κρυμμένα κάπου στο νοτιότερο κομμάτι του αχανή Ινδικού ωκεανού, αυτά τα νησιά βρίσκονται πολύ μακρυά από την «πατρίδα» τους την Γαλλία. Εκεί δεν υπάρχουν αεροπλάνα ή τουρίστες και ο μόνος τρόπος προσέγγισης γίνεται μέσω σκάφους από το νησί Réunion, κοντά στην Μαδαγασκάρη. Ελάχιστα πράγματα γνωρίζει η ανθρωπότητα γι’ αυτά τα πανέμορφα μυστηριώδη νησιά.
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (14)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (15)
Rock Islands, Παλάου
Για τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό, τα Rock Islands αποτελούν μια εντελώς απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Παρόλ’ αυτά, σε κάποιο χρονικό σημείο μέσα στα τελευταία χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε πως ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του σε αυτά. Και το γνωρίζουμε αυτό επειδή οι αρχαιολόγοι βρήκαν αποδείξεις της ύπαρξης των Πυγμαίων, μιας αρχαίας φυλής ανθρώπων με εξαιρετικά μικρό ύψος.
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (16)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (17)
Dallol, Αιθιοπία
Σήμερα, πραγματοποιείται εξόρυξη αλατιού στην περιοχή του ηφαιστείου Dallol, επομένως δεν πρόκειται για μια ανέγγιχτη περιοχή με την αυστηρή έννοια του όρου. Όμως η κοντινή περιοχή του ηφαιστείου είναι προφανώς ακατοίκητη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες πιστεύουν πως το «εξωγήινο» αυτό τοπίο του ηφαιστείου έχει εκπληκτική ομοιότητα με την επιφάνεια της Ιούς, του βίαια ηφαιστειακού φεγγαριού του πλανήτη Δία.
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (18)
Εκπληκτικά και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα (19)
Ατόλλη Παλμύρα
Τοποθετημένος στην Ισημερινή ζώνη του Ειρηνικού ωκεανού, νότια από τα νησιά της Χαβάης, αυτός ο ανέγγιχτος κήπος της Εδέμ περιλαμβάνει ναυάγια, έναν θρύλο για χαμένο θησαυρό, καθώς και τον μύθο κάποιας μυστηριώδους μαγικής δύναμης.