Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

0 4 απαγορευμένα μέρη στην Γη στα οποία θα προκαλούσατε την τύχη σας


Σε γενικές γραμμές μπορούμε να επισκεφθούμε οποιοδήποτε μέρος επιθυμούμε, αρκεί να υπάρχει αρκετή θέληση και φυσικά χρήματα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια μέρη στην Γη, στα οποία απαγορεύεται αυστηρά να πατήσει κάποιος τουρίστας το πόδι του.
Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένα από τα πιο γνωστά και μυστηριώδη απαγορευμένα μέρη στα οποία μια επίσκεψη μπορεί να κοστίσει την ζωή σας.

 
Απαγορευμένα μέρη στην Γη (1)
Νησί Surtsey
Αιτία της τουριστικής απαγόρευσης: επιστημονικά πειράματα

Το 1963, στα νερά της Ισλανδίας, εξερράγη ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σχηματίστηκε ένα νέο νησί έκτασης 2,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό αμέσως τράβηξε την προσοχή διάφορων επιστημόνων από αρκετές χώρες, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα σχηματισμού ενός νέου νησιού και της έναρξης νέας ζωής. Έκτοτε το Surtsey, το οποίο πήρε το όνομα του από τον μυθολογικό χαρακτήρα Surtr, τον αρχηγό των γιγάντων της φωτιάς, εξυπηρετεί μόνο επιστημονικούς σκοπούς και αποτελεί ένα από τα απαγορευμένα μέρη για τους τουρίστες.Απαγορευμένα μέρη στην Γη (2)
Ilha da Queimada Grande
Αιτία της τουριστικής απαγόρευσης: αφθονία σε δηλητηριώδη φίδια

Το Ilha da Queimada Grande, γνωστό και ως Νησί των Φιδιών, βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα πραγματικό παράδεισο. Ένα ταξίδι ωστόσο στο συγκεκριμένο νησί μπορεί να σας κοστίσει την ζωή σας, καθώς σε μια έκταση 430.000 τετραγωνικών μέτρων, ο πληθυσμός των φιδιών υπολογίζεται στα 4.000. Το πιο επικίνδυνο από αυτά είναι το bothrops insularis, μια δηλητηριώδης οχιά που είναι γνωστή και ως golden lancehead. Το δηλητήριο της είναι 5 φορές πιο ισχυρό από άλλες οχιές και όταν δαγκώνει, ο σχεδόν ακαριαίος θάνατος είναι αναπόφευκτος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχές της Βραζιλίας απαγορεύουν οποιαδήποτε επίσκεψη στο Ilha da Queimada Grande, το Snake Island.Απαγορευμένα μέρη στην Γη (3)
Νησί North Sentinel
Αιτία της τουριστικής απαγόρευσης: επιθετικότητα ιθαγενών

Ένα από τα νησιά Ανταμάν στον κόλπο της Βεγγάλης αποτελεί τόπο κατοικίας μιας επικίνδυνης φυλής ιθαγενών, οι οποίοι απορρίπτουν οποιαδήποτε επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό και πολεμούν με δόρατα και βέλη, τα οποία χειρίζονται με τρομερή επιδεξιότητα, οποίον τολμήσει να πλησιάσει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αβορίγινες πέρασαν 60.000 χρόνια σε απομόνωση από τον υπόλοιπο ανθρώπινο πολιτισμό. Οι άνθρωποι αυτοί υπερασπίζονται τα εδάφη τους με δυναμικό τρόπο: για παράδειγμα το 2004 έριξαν τα βέλη τους σε ένα ελικόπτερο της Ινδίας, το οποίο πετούσε πάνω από το νησί μετά από ένα τσουνάμι για να διαπιστώσει αν οι ντόπιοι χρειάζονταν βοήθεια. Τα τελευταία τους θύματα ήταν κάποιοι αγνοούμενοι ψαράδες: μετά τον φόνο τους, η Ινδική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες της χώρας να μείνουν μακρυά από τους κατοίκους του νησιού North Sentinel και της περιοχής τους που έχει έκταση 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων, χαρακτηρίζοντας το ένα από τα αυστηρά απαγορευμένα μέρη.

Απαγορευμένα μέρη στην Γη (4)
Νησί Gruinard Island
Αιτία της τουριστικής απαγόρευσης: δοκιμές βιολογικών όπλων

Το 1942, η Βρετανική κυβέρνηση αγόρασε το Σκωτσέζικο νησί Gruinard προκειμένου να κάνει δοκιμές βιολογικών όπλων και συγκεκριμένα άνθρακα. Κατά την διάρκεια των πειραμάτων, αποδείχθηκε πως ο άνθρακας είχε μολύνει την περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελώντας την αιτία θανάτου στο 95% των περιπτώσεων. Μέχρι την δεκαετία του 1980, το νησί ήταν ένα από τα πιο θανατηφόρα μέρη στον πλανήτη. Μόλις το 1986 οι επιστήμονες ξεκίνησαν τελικά την διαδικασία κάθαρσης του επικίνδυνου νησιού, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ασφαλές το 1990. Παρόλα αυτά, κανείς δεν έχει πάρει την απόφαση να ζήσει εκεί. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι σπόροι του άνθρακα παραμένουν στο έδαφος του νησιού, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για φιλοξενία ζωής για αρκετές εκατοντάδες χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Translate