Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

0 Γνωρίστε 5 «υποτιμημένες» ευρωπαϊκές χώρες που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!


Ενώ η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί, υπάρχουν κάποιες άλλες πρωτεύουσες κρυμμένες στη λήθη. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν είναι αρκετά όμορφες για να τις εξερευνήσετε. Ανακαλύψαμε 5 «υποτιμημένες» ευρωπαϊκές χώρες, που αξίζει να επισκεφθείτε.

tirana2
Αλβανία

Συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το Μαυροβούνιο, βορειοανατολικά με το Κόσοβο, ανατολικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και νότια με την Ελλάδα. Βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα δυτικά, και το Ιόνιο πέλαγος νοτιοδυτικά. Είναι όμορφη, οικονομική και θεωρείται το νέο αστέρι της Αδριατικής.

bas
Βοσνία

Αξίζει να υποκύψετε στη γοητεία της και να γνωρίσετε ένα διαχρονικό σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών. Είναι μια ανοιχτή, φιλόξενη πόλη  που η Ανατολή συναντά τη Δύση και ο χριστιανισμός τον ισλαμισμό.
belgrad_8
Σερβία

 Η σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι είναι ένα μέρος που αξίζει να δείτε από κοντά. Εδώ θα δείτε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Η πόλη συνδυάζει διαδρομές πολιτισμού, διασκέδασης και ιστορίας και παραμένει μία από τις πλέον αγαπητές επιλογές για τους Έλληνες. Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και το γεγονός ότι είναι γειτόνισσα είναι ακόμη 2 λόγοι να πείτε «ναι» στη μαγική Σερβία.
classic-view-of-the-bojnice-castle_1
Σλοβακία

Δείτε από κοντά την υπέροχη Σλοβακία και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Μπρατισλάβα, που είναι η πρωτεύουσα. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι γοτθική, με φανερή επιρροή από τη γερμανική και αυστριακή φιλοσοφία, ενώ υπάρχουν πολλά μοντέρνα κτίρια, όπως το κτίριο UFO, ένα μοντέρνο οικοδόμημα που προσομοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και μέσα στο δίσκο λειτουργεί εστιατόριο με μοναδική θέα!
hrw-lixtenstain-3
Λιχτενστάιν

Συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία και έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 37.000 άτομα. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ η συγκεκριμένη χώρα  δεν συνορεύει με τη Γερμανία, οι πολίτες της μιλούν γερμανικά και θεωρείται ο πλουσιότερος λαός μεταξύ όλων των γερμανόφωνων χωρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Translate