Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

0 Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο!


Πιθανώς να σκέφτεστε μέσα σας ότι ο Πωλ Νίκλεν κάνει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο (εργάζεται για το National Geographic). Ταξιδεύει παντού φωτογραφίζοντας όμορφα ζώα και υπέροχα τοπία. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Νίκλεν στα ταξίδια του, έχει θέσει την ζωή του πολλές φορές σε κίνδυνο. Μια από αυτές τις φορές θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια. Ο Πώλ έπρεπε να ταξιδέψει στην Ανταρκτική για να καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό τα ζώα της περιοχής.
Κάποια μέρα ο Πωλ ήθελε να φωτογραφίσει φώκιες και για να το πετύχει βούτηξε στο νερό κρατώντας στο χέρι του την φωτογραφική του μηχανή.
Όλα έμοιαζαν ιδανικά μέχρι που είδε μια μεγάλη φώκια λεοπάρδαλη να τον πλησιάζει.
Οι φώκιες λεοπαρδάλεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3,3 μέτρα μήκος ενώ ζυγίζουν έως και 272 κιλά. Έχουν πολύ λεπτά σώματα και το κεφάλι δείχνει δυσανάλογα μεγάλο. Το φαρδύ τους στόμα είναι οπλισμένο με μεγάλα δόντια, που έχουν το καθένα τρεις μύτες.
Η εμφάνισή της είναι υπεύθυνη για τη φήμη της, γιατί επιδεικνύει εξαιρετική αγριότητα. Εάν δεν ενοχληθεί είναι απλώς επικίνδυνη μόνο για τους πιγκουίνους, τα ψάρια και τα καλαμάρια, με τα οποία τρέφεται. 
 Αν κάποιος όμως κάνει το λάθος να την ενοχλήσει…Ο Νίκλεν τα γνώριζε όλα αυτά και για αυτό μόλις την είδε πίστεψε ότι είχε έρθει το τέλος του. Δεν μπορούσε όμως να ξεφύγει και για αυτό έμεινε ακίνητος και περίμενε να δει την αντίδραση της. Η φώκια μόλις κατάλαβε ότι ο Νίκλεν δεν την απειλούσε,  τον λυπήθηκε.
Ίσως να σκέφτηκε ότι ήταν κάποιο ανήμπορο ζώο που έψαχνε μάταια για τροφή και για αυτό του έφερε έναν πιγκουίνο για να φάει! Φυσικά, ο Πωλ δεν τρώει Πιγκουίνους και για αυτό της το αρνήθηκε ευγενικά. 
Η φώκια μάλλον πανικοβλήθηκε έπειτα από την άρνηση του. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κάποιο πλάσμα μπορεί να αρνείται να φάει. Για αυτό, συνέχισε να του φέρνει φαγητό στο ίδιο σημείο για τις επόμενες τέσσερις ημέρες! 
Δύο εντελώς διαφορετικά πλάσματα, με εντελώς διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Με κάποιο όμως μαγικό τρόπο το ένα ενδιαφέρεται για την επιβίωση του άλλου. Δεν είναι εκπληκτικό;
Αν άνθρωπος και φώκια λεοπάρδαλη μπορούν να φροντίσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, φανταστείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι. Αν το ήθελαν.

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα0
Ο Νίκλεν είναι γνωστός για μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες όπως αυτή..
Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα1
Αυτή..
Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα2
Και αυτή..
Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα3

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα4

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα5

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα6

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα7

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα8

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα9

Αρχικά νόμιζε ότι θα τον φάει ζωντανό! Αντιθέτως έκανε κάτι πολύ παράξενο! - Εικόνα10


Ακούστε την ιστορία από τον ίδιο τον Πωλ Νίκλεν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Translate