Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

0 Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της «πόλης των λεόντων» που χτίστηκε πριν 1.300 χρόνια


Η χαμένη Ατλαντίδα μπορεί να αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο μύθο στην ιστορία της αρχαιολογίας, όμως βυθισμένοι πολιτισμοί υπάρχουν διάσπαρτοι σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με πιο πρόσφατη ανακάλυψη τα σχεδόν άθικτα ερείπια της πόλης των λιονταριών στην ανατολική Κίνα.
Η κατάρρευση ενός φράγματος αποκάλυψε μια νέα «Ατλαντίδα» στην Κίνα, φέρνοντας στην επιφάνεια μια αρχαία πόλη που είχε καλυφθεί από τα νερά εδώ και μισό αιώνα.
Η πόλη Shicheng, γνωστή και ως πόλη των λιονταριών από τα εμβληματικά αγάλματά της, χτίστικε πριν από 1.339 χρόνια κατά τη Δυναστεία των ανατολικών Χαν, στην περιοχή Ζειτζανγκ στην ανατολική Κίνα, αλλά βυθίστηκε κάτά την κατασκευή της λίμνης Κιαντάο το 1959, πλέον πρόκειται να γίνει ο παράδεισος των δυτών!

Η βυθισμένη πολιτεία της Κίνας έχει τραβήξει τα βλέμματα αρχαιολόγων από όλο τον κόσμο, γιατί πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πόλη που έχει εντοπιστεί ποτέ, αφού το νερό προστατεύει τα ερείπια από τη διάβρωση που προκαλούν ο ήλιος, το νερό και ο αέρας.
Η κινεζική «Ατλαντίδα» βρίσκεται σε βάθος από 26 μέχρι και 40 μέτρα, και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χτίστηκε μεταξύ του 25 και του 200 μ.Χ.
Η πόλη που ήταν κατοικούνταν για περισσότερα από 1300 χρόνια, στην ακμή της είχε 290 χιλιάδες κατοίκους και «χάθηκε» κάτω από τα νερά, το 1959 όταν και δημιουργήθηκε ο ηδροηλεκτρικός σταθμός στο ποτάμι Xin’an.
Ο αρχαιολογικός χώρος που έχει μέγεθος όσο 62 γήπεδα ποδοσφαίρου, έμεινε για 53 χρόνια κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης, με τις κορυφές των βουνών να έχουν γίνει 81 νησάκια.
Το αποτέλεσμα αυτής της εκπληκτικής υποβρύχιας πόλης μοιάζει με το πλατό ταινίας και οι έξι κύριοι δρόμοι της, είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους τουρίστες, ενώ από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται πως τα σπίτια όπως και οι ναοί της πόλης έχουν μείνει άθικτα...
Πρόσφατα το National Geographic δημοσίευσε εικόνες από καταδύσεις στη λίμνη όπου οι δύτες απαθανάτισαν τα μνημεία!
Στην Κίνα όλα είναι μπίζνες, οπότε η βυθισμένη πολιτεία θα γίνει πλέον διεθνής τουριστικός προορισμός και ένας τρόπος να κερδίσει λεφτά το κράτος, αφού θα πραγματοποιούνται καταδύσεις μέχρι και 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Translate