Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

0 Δείτε την πιο συγκινητική διαφήμιση για τα φετινά Χριστούγεννα
Ο βρετανικός κολοσσός πολυκαταστημάτων John Lewis, κυκλοφόρησε τη νέα Χριστουγεννιάτικη καμπάνια του με «Μan on the Moon», με στόχο, την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στους ηλικιωμένους ανθρώπους και τη μοναξιά που βιώνουν.

Πρωταγωνίστρια του σποτ είναι η μικρή Lilly, η οποία διακρίνει από το τηλεσκόπιό της έναν άνθρωπο στο φεγγάρι. Η εμφανής μοναξιά του αγγίζει και συγκλονίζει το κορίτσι, τοσο που
προσπαθεί απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή του και να επικοινωνήσει μαζι του. ώστε να απαλύνει τη φρικτή μοναξιά που νιώθει: αλλά τα χάρτινα αεροπλάνα και τα γράμματά της δε μπορούν να φτάσουν τόσο μακριά.
Το μεγαλείο της ιδέας και οι εικόνες του σύμπαντος αντιπαραβάλλονται τόσο όμορφα με την απλή και μικρή πράξη καλοσύνης του κοριτσιού. Και στο τέλος του σποτ, γίνεται και πάλι αυτό που δεν περιμένει ο τηλεθεατής, μια φανταστική πτήση με ενα δωρο για τον ηλικιωμένο αντρα, μετατρέπεται σε ένα πολύ αληθινό και γεμάτο συναιθήματα κάλεσμα να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους ανθρώπους να νιώθουν λιγότερο μόνοι.
 «Τα φετινά Xριστούγεννα κανένας ηλικιωμένος μόνος» είναι το μήνυμα του νέου διαφημιστικού σποτ το οποίο μας στέλνει στο φεγγάρι για να παρακολουθήσουμε μια μαγική ιστορία σχετικά με tη μοναξιά, τη σχέση που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους αλλά και με το πώς μπορεί το σωστό δώρο να κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα.
Εκτός όμως από το μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα πολυκαταστήματα, μέσω της διαφήμισης, για τη μοναξιά που νιώθουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι αυτές τις μέρες, η καμπάνια έχει και μια αξιέπαινη φιλανθρωπική πλευρά που ταιριάζει απόλυτα με την εποχή, καθώς όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις των συλλεκτικών χριστουγεννιάτικων προϊόντων των πολυκαταστημάτων θα προσφερθούν σε μερικούς από τους εκατομμύρια ηλικιωμένους ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορεί να έχουν και ένα μήνα να μιλήσουν με κάποιον.
Αυτή τη χρονιά, το τραγούδι που συνοδεύει τη διαφήμιση, είναι το "Half the World Away" των Oasis, το οποίο απέδωσε εκπληκτικά η 19χρονη Νορβηγή τραγουδίστρια Aurora. Στόχος της καμπάνιας είναι να μην μείνει κανένας ηλικιωμένος μόνος αυτά τα Χριστούγεννα.
Η παραγωγή κόστισε 1.000.000 λίρες και τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στο στούντιο της Warner Brothers στο Hertfordshire (και όχι στην εξώσφαιρα).

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Translate